Вулин:Полиција неће примјењивати силу на протестима и блокаде

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да полиција неће примјењивати силу на протестима и блокадама путева које еколошки покрети најављују за суботу и истакао да је полиција једина брана насиљу и силеџијама.

Вулин је рекао да су протести одржани прошле суботе раније припремани и да није био важан повод, већ да се нађе начин да дође до сукоба и демонстрација, као и да ниједан полицајац није изашао на улицу са идејом да неког туче.

Како каже, једино насиље које се видело на протесту, јесте оно које су, навео је, вршиле присталице Небојше Зеленовића и Драгана Ðиласа по градовима по Србији.

''Багер или утоваривач, није ни важно, он има право да се креће у складу са саобраћајним прописима, али 30 трактора који су блокирали мост немају право да буду тамо'', рекао је Вулин.

Најавио је да ће МУП успоставити телефонску линију како би грађани могли да пријаве било који вид насиља према њима и сваког ко их спречава да се крећу.

 Вулин је казао да се еколошки проблеми не решавају тако што се блокира аутопут и спречава кретање грађана и да протести немају никакве везе са екологијом већ да имају само један циљ, а то је рушење Александара Вучића.

''А то може само ако се од Србије направи нестабилна и несигурна земља'', рекао је Вулин.

 Он је навео да су протести наставак и хибридног рата против Србије и да је идентичан сценарио већ виђен у Хонг Конгу и Бјелорусији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана