Вулин:Дојаве о бомбама су као корона, с тиме се мора живјети

Танјуг
Вулин:Дојаве о бомбама су као корона, с тиме се мора живјети

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да се дојаве о бомбама које су пристизале претходних дана у Београду и другим градовима никако не могу спријечити и упоредио је ту ситуацију са епидемијом вируса корона, рекавши да се са тиме мора живјети.

- Ово је облик психолошког рата, модерни тероризам, застрашујуће је. Немогуће је зауставити те дојаве, а на нама је само да повећамо превентиву - рекао је Вулин за ТВ Прва.

Он је рекао да је током трајања кошаркашког Фајнал фора у Београду било дојава о бомбама.

-Да смо послушали дојаве о бомбама на Фајнал фору, не би ни био одржан. Руководство Ф4 је послушало наш савет, ми смо радили превентивно, обезбедили дворану и то је било довољно. Није могуће прегледати стотине, хиљаде дојава о бомби у једном дану. Једини начин да ово престане, да укинемо интернет, мобилне, телеграме, писма... То је можда могуће само у Северној Кореји - казао је Вулин.

Према његовим ријечима, био је и случај да је у једној болници стигла дојава о бомби, али да нико није два дана отварао мејл, па су звали полицију после два дана.

Министар полиције оцењује да је у питању терористичка претња за целу Србију.

-Ми немамо милион обучених контрадиверзионих полицајаца, 500.000 паса који ће да прегледају све те дојаве, и неколико милиона уређаја за праћење. Ухапсили смо шест српских малолетника који су то радили, а када смо их питали зашто су то радили, одговор је био "не знам". Имали смо и случајеве психијартријских болесника који су слали претње. Ово је као корона, то се једноставно дешава, са тиме мора да се живи - додао је Вулин.

Министар је рекао да је у бројним мејловима о дојавама као разлог навођено да су бомбе постављене јер Србија није увела санкције Русији.

-Али, да уведемо санкције Русији, мислите да претње не би стигле са друге стране? У великим земљама, Русији, Америци... постоји епидемија оваквих дојава. То је, једноставно, нешто са чиме морате да живите, а на нама је да урадимо максималну превентиву, оно што је до нас. Ипак, у једном дану да прегледамо неколико хиљада објеката, физички није могуће - истакао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана