Вулин: Звицер има политичког шефа и покушаће да се освети Вучићу

Срна
Вулин: Звицер има политичког шефа и покушаће да се освети Вучићу

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да Радоје Звицер, вођа организоване криминалне групе која је намјеравала да убије предсједника Србије Александра Вучића, није сам него да има политичког шефа и покушаће да се освети Вучићу због разбијања нарко-клана.

Вулин је рекао за РТС да тај политички шеф није у Србији, већ да је “дио структура власти” неких Србији блиских држава и да је он “човјек који већ деценијама руководи сличним људима као што је Звицер”.

Он је истакао да не би било коректно да излази са именима прије него што буде подигнута оптужница, али да је више него јасно да “људи као што је Звицер нису ни настали нити постали без активног учешћа политике и без улоге у спровођењу одговарајуће политике”.

Вулин је нагласио да је Вучић стуб политичке стабилности Србије, а тиме и Балкана, па би његовом елиминацијом настали хаос и сукоби на Балкану, што Србији не одговара.

Он је рекао да постоје основане претпоставке гдје се налазе Звицер и његови најближи сарадници, наводећи да је ријеч о људима који располажу несхватљивим количинама новца.

Према његовим ријечима, за њих стотине милиона евра ништа не значе, јер то могу да надокнаде из једног транспорта кокаина, а спремни су да тај новац употријебе за смрт оних који су учинили да се њихов клан распадне.

Говорећи о полицијској акцији у Великом Трновцу код Бујановца, гдје је јуче заплијењено 300 килограма марихуане и ухапшено пет особа, Вулин је рекао да је ријеч о мафији из Албаније.

“Има и држављана Северне Македоније, али они су баш банда са простора Албаније. Ова марихуана је ишла из Албаније, па је требало да се пребаци преко Северне Македоније у Србију, па да одатле камионима уђе у Турску”, објаснио је Вулин, наводећи да у Турској килограм марихуане кошта између шест и осам хиљада евра.

Он је напоменуо да је прије нешто више од годину дана та иста кријумчарска група “пала” у Аранђеловцу са 670 килограма марихуане.

Вулин је рекао да из разних политичких разлога нико није смио да улази у Велики Трновац, који је “чисто шиптарска средина, позната по одређеним незаконитим радњама” и ово је прва пљенидба у том мјесту послије више деценија, јер се то “увијек тумачило као да изазива одређене међунационалне сукобе”.

“Ако неко шверцује марихуану, ако се бави таквим стварима, он ће бити пронађен и кажњен”, истакао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана