Вулин: За српску полицију не постоји крупан и ситан криминал

Танјуг
Foto: Танјуг

КИКИНДА - Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас Полицијску управу Кикинда и истакао да од сваког полицијског службеника очекује да покаже ефикасност, рад, резултате и посвећеност у сузбијању уличног криминала којим су обични људи у највећој мjери погођени.

„За српску полицију не постоји крупан и ситан криминал. Са свима онима који крше закон и угрожавају и наносе штету нашим грађанима борићемо се једнаком посвећеношћу и енергијом. Хоћу да поручим нашим драгим грађанима у Севернобанатском округу да увек и у сваком тренутку могу да се ослоне на своју полицију која их чува и штити.

Полиција је упорна и истрајна у борби против џепароша, против оних који пљачкају људе у аутобусима, који пљачкају наше баке и деке, против оних који отимају торбе и новчанике на улици, против оних који уништавају мир и спокој нашим грађанима", поручио је Вулин након обиласка Полицијске управе у Кикинди и разговора са начелником и руководиоцима ове управе који су министру Вулину представили постигнуте резултате и будуће планове и активности, саопштио је МУП.

Министар полиције је поновио да ће успjех сваког начелника полицијске управе у Србији мjерити према томе колико су сузбили улични криминал и учинили да се грађани осjећају сигурно, јер је то њихов примарни задатак. „На основу тога да ли су суграђани задовољни радом полиције, да ли се осећају безбедно и сигурно, да ли немају бојазни и страх када децу шаљу у школу, ценићу колико је неки начелник успешан или није успешан у свом раду", поручио је министар.

Према рjечима Вулина, смањење опште стопе криминала на територији коју покрива Полицијска управа у Кикинди је за похвалу, али је додао да то није резултат на коме треба стати. „Задовољан сам чињеницом да је у области општег криминала смањен број кривичних дjела за скоро седам посто, то значи да радите вриједно, свакодневно и континуирано, али морамо наставити још снажније да се боримо и остварујемо још ефикасније резултате“, нагласио је Вулин. Министар полиције осврнуо се и на сузбијање илегалних миграција на територији коју покрива Полицијска управа у Кикинди. Нагласио је да је током прошле године у сарадњи са Жандармеријом и Републичким комесаријатом за избеглице спроведено 11 акција током којих су 2.244 мигранта премештена у прихватне центре. „Србија неће бити паркинг за мигранте. Мигрантска криза није нешто што је изазвала Србија и наша земља је неће ни решити, али на нашој територији мигранти ће морати да се понашају у складу са законом ове земље.

Србија је једна од ријетких земаља Европе која се према мигрантима понаша хумано, поштујући њихова људска права и достојанство, али исто тако нећемо дозволити да мигранти врше кривична дела према нашим грађанима и да ремете њихов свакодневни живот“, поручио је Вулин. Вулин је на почетку посете Полицијској управи у Кикинди положио цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима ове управе, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана