Вулин: Шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба?

Срна
Вулин: Шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба?

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин сматра да члан СДСС-а Борис Милошевић није “довучен у Книн” на хрватску прославу “Олује” да би Србима било боље, већ да би хрватски политичари могли да га користе као аргумент за нападе на Србију и доказ да су Срби разједињени.

Поводом изјаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да је нетачна тврдња предсједника Србије Александра Вучића да је “Олуја” била највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, Вулин је упитао шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба, ако “Олуја” није била етничко чишћење.

Вулин је и поводом оцјене Радмана како се Вучић мијеша у унутрашња политичка питања Хрватске, указао да “није довољно наћи Србина који учествује у прослави протјеривања” властитог народа да би “Олуја” постала легитимна, саопштено је из Министарства одбране Србије.

“Није довољно спустити цвет на једно од места убијања Срба, а рећи да је протеривање 250.000 и убијање 2.000 Срба у жОлујиж чин милосрђа. Није довољно причати о казнама за злочине, а од Готовине правити хероја, није довољно напасти Вучића да би лаж постала истина”, закључио је Вулин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана