Вулин: Србија не би судила пилотима за злочин, да је то учинила Хрватска

Срна
Foto: Taнјуг

Србија не би судила пилотима који су побили жене и дјецу на Петровачкој цести 1995. године да им је за тај злочин судила Хрватска, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Реагујући на ставове хрватског министарства задуженог за питања ратних ветерана, које је оптужило Србију и предсједника Александра Вучића за "великосрпску агресију", Вулин каже да зна да није баш лако очекивати да држава настала на идеји да је Србе дозвољено и пожељно убијати, суди за убијање Срба, али да би се то за земље чланице ЕУ морало подразумијевати.

- Нада умире последња. Да са надом не би умрла и правда, Србија је именовала убице са Петровачке цесте. Доста су мирно спавали крај необележених гробова побијених ненаоружаних Срба - навео је Вулин.

Он је подсјетио да је злочиначка акција "Олуја" чак и пресудом Хашког трибунала проглашена ратним злочином, али да "некако нису успјели да пронађу, именују и осуде злочинце".

- Када нису они, онда ће то урадити Србија. Вучића усташе могу да мрзе и оптужују само за јачање Србије и заштиту Срба, а за убијање хрватске деце не могу - истакао је Вулин у саопштењу за јавност.

Он је нагласио да је "грађански рат у Хрватској почео 1991. године повратком усташа на власт, насилним отцјепљењем од међународно-признате СФРЈ и почетком убијања и прогона Срба".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана