Вулин: Срби морају да раде заједно и боре се за безбједност својих грађана

Srna
Foto: Arhiva

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је у Будви да му је посебно драго што су на захтјевној обуци роњења са припадницима ронилачке јединице Специјалне антитерористичке јединице САЈ-а и Жандармерије Србије у том граду и припадници Специјалне антитерористичке јединице Републике Српске, поручивши да "Срби морају да раде заједно".

- Ми Срби морамо да се боримо да сви наши грађани увијек буду сигурни и буду безбједни - истакао је Вулин.

Он је додао да се Србија коју води предсједник Александар Вучић не напушта и не продаје, већ се развија и јача.

- Република Србија неће умањивати своје капацитете за обуку. Улагаћемо гдје год постојимо, нећемо напуштати просторе на којима се налазимо. Трудићемо се да омогућимо сваком нашем припаднику да може да се обучава на најбољи и најсавременији начин - рекао је Вулин, саопштено је из МУП Србије.

Предсједник општине Будва Марко Царевић изразио је велико задовољство поводом присуства министра полиције Србије Александра Вулина и успјешно реализоване обуке за рониоце.

- Радује нас што је министар Вулин рекао да неће напуштати, већ да ће јачати и унапређивати капацитете. Јако ме радује присуство Србије на овим просторима. То је нешто што је позитивно, што треба да се издигне изнад неких политичких процеса, јер суштина је да смо заједно снажнији. Врата су вам увијек отворена и ми као братски народ дијелимо једну исту жељу и то је нешто на чему ћемо вриједно радити - поручио је Царевић.

Замјеник командира Ронилачке јединице Жандармерије Србије Бојан Шкрбић изразио је захвалност министру Вулину и МУП-у Србије који су реализовали обуку за припаднике Жандармерије и САЈ-а, истакавши да ће им овакав вид обуке и припрема и те како користити у обављању задатака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана