Вулин: Постоје професиоинални демонстранти

ГС
Foto: ГС

БЕОГРАД - Александар Вулин, министар унутрашњих послова Србије, изјавио је данас да протесте против ковид пропусница које је предводио Ђемшит Арифи нису пријављени, као и да су учесници професионални демонстранти који су плаћени за то и који протестују против било чега.

Он је рекао да они протестују против било чега и за било шта, да се сакупљају испред Предсједништва, долазе кад су у питању вакцине, јављају се у вези с Косовом и Метохијом, а онда, каже Вулин, сјете се да су еколози, па им сметају мигранти.

"Ја сам имао прилику да видим и чујем, пошто сам био на протесту еколога, да је једна од тачака била - не метроу. Како је могуће да неко ко се бори за екологију неће метро који смањује загађење у Србији. Али, то су такви људи. Њих има између 50 и 200 у Београду, и они се појављују која год да је тема. Људи су једноставно плаћени за то. И то им је посао - да буду професионални демонстранти, да нападају Вучића, власт, где год да стигну. То је више терапијска заједница него што је политички став. Знате, они што гурају Павловићеву маст у нос, тешко је разумети такве људе", рекао је Вулин.

На питање да ли су чланови Кризног штаба доктори Кон и Тиодоровић угрожени, јер су им демонстранти долазили испред куће и вријеђали их, Вулин је поручио да озбиљно схвата сваку пријетњу, као и да се неће дозволити да било ко угрожава безбједност чланова Кризног штаба.

"Врло озбиљно схватамо сваку претњу. Ми наравно нисмо то дозволили, нећете никад више доћи испред стана др Кона, др Тиодоровића, или било ког члана Кризног штаба, сваку адресу њихову ми знамо. Право је питање ко је њима дао адресе", рекао је Вулин.

Како је рекао, предводник протеста Арифи није имао пријављено боравиште у Београду, као и да је он из Приштине гдје има пријављено боравиште.

"Косово је део Србије, није то спорно, може он да се креће по нашој територији. Само треба да пријави своје боравиште, што наравно није урадио. Није у питању да ли ми сумњамо - да, он је један од предводника протеста, човек је усмеравао саобраћај, имамо га на снимцима где он зауставља саобраћај, па каже идите лево, немојте десно, они га беспоговорно слушају. Исти они који вичу Косово је Србија, имају Шиптара који води протесте и који их усмерава где да стану и где да се крећу", рекао је Вулин.

Говорећи о теми протеста, Вулин је рекао како се предсједник Србије и његова породица окривљују за све, чак и да су организовали протесте.

"Ако једног дана буду запалили Скупштину, рећи ће то је Вучић урадио сам против себе. Да се деси нешто Александру Вучићу и његовој породици, они би

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана