Вулин поручио Пленковићу: Поновљене лажи не постају истина

Танјуг
Вулин поручио Пленковићу: Поновљене лажи не постају истина

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је вечерас да поновљена лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, колико год пута је поновио хрватски премијер Андреј Пленковић.

“Када је већ почео да набраја жртве и последице грађанског рата у Хрватској, Пленковић је баш могао да помене и да је из Хрватске протерано близу 500.000 Срба држављана Хрватске, да их је само у злочинацкој акцији Олуја протерано 250.000, а да је током грађанског рата убијено више хиљада Срба”, рекао је Вулин поводом изјаве Пленковића на самиту НАТО у Лондону да се Хрватска сјећа како је то не бити чланица Алијансе, а бити жртва агресије и политике Милошевића због које је Хрватска претрпјела велике жртве.

Српски министар одбране је у изјави за јавност навео да би Пленковић, ако већ прави рачун о ратној штети, могао да израчуна колико вриједе десетине хиљада запаљених и опљачканих српских кућа по селима, као и станова у градовима отетих од Срба.

Пленковић је, указује Вулин, пропустио да помјене пензије које су ускраћене Србима, године избрисаног радног стажа, дионице друштвених предузећа која су приватизована без учешћа протјераних Срба, држављана Хрватске.

“Поновљена лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, ма колико год пута да је Пленковић понови”, изјавио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана