Вулин: Покушај државног удара

Срна
Вулин: Покушај државног удара

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да насилни протести у Београду и Новом Саду представљају покушај државног удара, насилног преузимања власти и изазивања грађанског рата, као и слабљења позиције државе у међународним односима.

"Имамо страшно насиље на улицама, имамо покушај државног удара, покушај насилног преузимања власти и изазивања грађанског рата у Србији", рекао је за "Пинк" Вулин и оцијенио да "ништа није случајно" и да је "све пажљиво и дуго припремано".

Он је истакао да све што се дешавало на насилним протестима протекле двије ноћи не може никако другачије да се објасни јер не постоји никакав разлог да буде запаљена Скупштина Србије у Београду, оштећена Градска кућа у Новом Саду, нападнути полицајци и пребијани људи на улицама.

Вулин је упозорио да све што је грађено протеклих година - политичка стабилност, мир и сигурност, сада може бити угрожено зато што се покушава добити власт без избора.

"Последице ће се експлоатисати у међународним односима. Све ово се дешава пред тешке и важне састанке које председник Србије Александар Вучић има. Он се бори за судбину нашег народа и очување Косова и Метохије, а код куће има најаву грађанског рата, претњу оружане побуне и државног удара, што утиче на његову позицију у међународним односима, која је овим значајно отежана", напоменуо је Вулин.

Он је оцијенио да након оваквих дешавања пооштравање мјера за борбу против вируса корона нема никаквог смисла.

"Ово са вирусом корона везе нема! Ја се питам - ко ће бити одговоран за то што су се јуче и прекјуче заразиле стотине и хиљаде људи?", пита Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана