Вулин: Оштра осуда што није расвијетљен покушај убиства Вучића

Срна
Вулин: Оштра осуда што није расвијетљен покушај убиства Вучића

БЕОГРАД - Држава која на својој територији не може да расвијетли покушај убиства страног државника или није држава или њена власт подржава напад, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин поводом пет година од покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници.

 “Нико није ухапшен ни осуђен, нико у службама БиХ није ни покушао да сазна имена налогодаваца и извршилаца покушаја убиства Вучића. Нико од бошњачких политичара није се извинио или показао жаљење, ћутали су баш као што су мирно посматрали како руља напада премијера Србије”, рекао је Вулин.

Он је нагласио да се “Вучић тог дана држао храбро и није узмицао, његови домаћини нису показали храброст, баш као што нису показали да желе да се кривци за покушај убиства пронађу”, саопштено је из Министарства одбране Србије.

На данашњи дан, 11. јула 2015. године, у Меморијалном центру Поточари код Сребренице покушано је убиство тадашњег премијера Србије Александра Вучића, а нападачи никада нису ухапшени и процесуирани.

Вучић је 11. јула 2015. године засут каменицама и другим предметима, а маса је, узвикујући “Алаху екбер”, насрнула на обезбјеђење у покушају да стигне до њега.

Захваљујући свом обезбјеђењу и припадницима МУП-а Републике Српске, Вучић је избјегао линч.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана