Вулин: Хрвати до посљедњег дана били уз нацисте

Срна
Вулин: Хрвати до посљедњег дана били уз нацисте

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да се лажи хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати дали највећи допринос побједи над фашизмом, гади сваки антифашиста.

Вулин је рекао да Китаровићева може да лаже читав свијет, али да Срби и Хрвати знају да су Хрвати увјерено и до посљедњег дана били уз нацисте.

“Хрватских злочина у Јасеновцу и Јадовну су се гадили и Немци, а Колиндих лажи гади се сваки антифашиста”, поручио је Вулин.

Он је оцијенио да Китаровићева још “не може да се отријезни од пијанства на прослави злочиначке акције жОлујаж” и да се само тако може објаснити њена изјава да су Хрвати дали највећи допринос побједи над фашизмом.

“Рећи такву гадост може само следбеник Павелића који ужива да се руга жртвама усташких кољача. Антифашистички устанак у Хрватској је подигнут у месту Срб, и да ли може бити дилеме ко га је подигао”, истиче Вулин.

Он је нагласио да је Независна Држава Хрватска створена вољом огромне већине Хрвата, која је, како је говорио Фрањо Туђман, “израз историјске тежње Хрвата за државом” била најстрашнија фашистичка творевина, мјесто са логором за дјецу гдје је заклано 20.000 малих Срба, Јевреја и Рома, преносе београдски медији.

“Хрватска држава на своју срамоту и ужас слободног света 80 година касније још увек не жели да се одрекне усташког режима. Китаровићева је полагала венце на гробове усташа у Блајбургу. Да ли су они били антифиашистички борци и да ли је Јасеновац допринос Хрвата борби против фашизма”, упитао је Вулин.

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас у Варшави, на обиљежавању 80 година од почетка Другог свјетског рата, да је хрватски народ, сразмјерно броју становника, највише допринио антифашистичкој борби у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана