Вулин: Док Вучић води Србију, чуваће се Република Српска

Срна
Вулин: Док Вучић води Србију, чуваће се Република Српска

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас у Буковцу, гдје је присуствовао 22.

 “Завичајном збору- Косидба”, чији је циљ очување крајишке традиције и културе, да ће се чувати Република Србија док предсједник Александар Вучић води Србију.

Обраћајући се Србима у Буковцу на тој спортско-културној манифестацији, Вулин је истакао да је важно да сви Срби, без обзира гдје живе, буду јединствени и да о свим питањима од националног интереса одлучују заједно у Београду, у престоници свих Срба, саопштио је МУП.

Министар унутрашњих послова је посебно подвукао да ће Република Српска бити чувана и сачувана док год је на челу Србије Александар Вучић.

“Волим када вас видим сабране, окупљене, уједињене, волим када видим усправне Србе, баш зато што не воле да нас виде када смо усправни, што не воле да нас виде када се радујемо. Воле нас само када тугујемо, када нам је тешко и када нас протерују однекуд. Не воле нас када смо јаки и када смо једно, када смо заједно. Док председник Александар Вучић води Републику Србију као председник свих Срба, чуваће се Република Српска, биће чувана и брањена, биће јачана и ојачана”, истакао је Вулин и додао да је “стварање српског света процес који се не може зауставити”.

“Српски свет значи да су Срби јединствен политички народ, то значи да о најважнијим националним питањима одлучујемо заједно, то значи да смо увек ту уз своју Србију, баш као што је и Србија уз нас без обзира где ми живели. И ова данашња манифестација је један од начина да покажемо да се српски свет ствара, да се не стидимо себе, да смо сложни, да смо уједињени, да смо јаки”, поручио је министар полиције.

Он је истакао да је предсејдник свих Срба Александар Вучић у најтежим временима успио да сачува Србију и још једном поручио да ће сви Срби бити заштићени без обзира гдје живе, док год је Вучић на челу Србије.

“Председник свих Срба, Александар Вучић је у овим тешким данима успео да сачува Србију од тога да води туђе ратове и туђе сукобе, да губи старе пријатеље, успео је да не дозволи да Срби постану играчка у рукама других”, истакао је Вулин, поручивши да је Нови Сад град свих Срба и свих грађана без обзира како се презивали, да је то град који припада свима, те да нико нема права да нас дијели.

“Окупили смо се данас да би говорили својим језиком, певали своје песме, радовали се што смо заједно и што постојимо. И сви они који мисле да Срба нема и да српског света нема или да не треба да га буде, треба само да дођу и да нас погледају, да виде ову нашу прелепу децу и да схвате да су грдно погрешили, јер Срба има и српског света има. Нови Сад припада свима, ово је град свих Срба и ово је град свих грађана без обзира како се презивали и одакле долазили. Немојте да нас делите, српски свет нас окупља и обједињује”, поручио је Вулин у Буковцу.

Поред министра унутрашњих послова Александра Вулина на 22. Завичајном збору у Буковцу присутнима су се обратили и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, начелница општине Дрвар Душица Рунић, као и Душко Ћутило директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана