Вулин: Добили смо информацију да се спрема атентат на Вучића

Тањуг
Вулин: Добили смо информацију да се спрема атентат на Вучића

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да је посредством Европола и службених видова комуникције између полиција, 14. јануара српска полиција добила информацију под ознаком хитно о постојању организоване криминализоване групе која има за циљ убиство, атентат на предсједника Србије Александра Вучића.

"Након што смо се у више експертских нивоа уверили у квалитет и вредност добијене информације припадниции МУП-а и БИА, заједно са Европолом, као и партнерским службама од којих смо информацију добили, покренули смо опсежну акцију на утврђивању идентитета свих припадника ове злочиначке организације, а на њеном челу је Радоје Звицер, црногорски држављанин за којим је Србија већ расписала потерницу", рекао је Вулин.

Навео је да је Звицер организатор и један од вођа кавачког клана одгворан за шверц и илегалну продају наркотика али и организацију и наручивање више убистава

" Да ли је он ову групу, окупио и организовао сам или је добио наредбу од свог политичког вође тек ће утврдити истрага, а до тада ће МУП и БИА о свим сазнањима обавеставати Тужилаштво за организовани криминал", рекао је Вулин на конференцији за новинаре. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана