Вучић: Жиофре поновио став Брисела о увођењу санкција Русији

Срна
Вучић: Жиофре поновио став Брисела о увођењу санкција Русији

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић састао се у Београду са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелеом Жиофреом, који је поновио преовлађујући став Брисела када је у питању усклађивање спољне политике Србије са агендом ЕУ и увођењем санкција Русији.

Жиофре је изразио спремност за сарадњу са Србијом у погледу рјешавања отворених питања која су од кључног значаја за даљи напредак Србије на путу евроинтеграција, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је поновио захвалност Европској комисији за подршку у изградњи енергетске инфраструктуре, што је за Србију од изузетног значаја, додавши да је Србија максимално ангажована на пројектима диверсификације енергетских извора и путева снабдијевања.

На састанку је било ријечи о односима са ЕУ, предстојећем Самиту нове иницијативе европске политичке заједнице у Прагу, модалитетима јачања сарадње у областима од обостраног интереса, попут енергетске безбједности, усклађивања визне политике са ЕУ ради борбе против илегалних миграција, као и о сарадњи на великим инфраструктурним пројектима.

Вучић је истакао да Србија посвећено ради на реализацији циљева који су у складу са њеном европском оријентацијом, попут снажног економског напретка и очувања мира и стабилности у региону кроз иницијативе повезивања, чиме је показала да је озбиљан, одговоран и поуздан партнер Уније.

У том контексту, саговорници су размијенили мишљења и о предстојећем самиту у Прагу на којем ће се расправљати о иницијативи за успостављање европске политичке заједнице као платформе за дијалог постојећих чланица ЕУ и оних држава које томе теже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана