Вучић жели владу борбених људи

Срна
Вучић жели владу борбених људи

Београд - Мандатар за састав нове владе Србије Александар Вучић изјавио је да је близу формирања "борбене владе", која има јасан, недвосмислен циљ и најавио да ће идуће седмице упутити позив за разговоре свима који желе да о томе разговарају.

Вучић је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да је близу формирања владе борбених људи и да га не занима да ли је неко из неке странке или није.


Он је навео да још не зна састав нове владе, која неће бити већа, али је могуће да буде министар мање, те поручио да ће идуће седмице разговарати са свима који то желе, али да то не значи да ће они бити дио будуће владе, него да жели да види шта заједнички може да се уради за Србију.

Вучић је потврдио да десет тачака које су данас објавили медији као програм нове владе, представљају изводе из важних тачака његовог програма који је свеобухватан.

"Инсистираћу на тиму који у потпуности може да се посвети Србији. Циљ је да ујединимо Србију и да сваки грађанин доживљава Владу као своју", истакао је Вучић.

Поводом хрватске блокаде преговарачког поглавља 23 у приближавању Србије ЕУ, Вучић је рекао да је Србија урадила све што је требало да уради и да "не чека ни на какву милост".

"Ако хоће да нам отворе поглавља - хвала, одлично, а ако неће, ми радимо, терамо даље, направићемо добар план и програм и одличан резултат за Србију", додао је Вучић.

Он је најавио да ће Влада посебну пажњу посветити инфраструктурним пројектима, завршити ауто-путеве, и кренути у озбиљне реформе правног система, а да у јуну очекује отварање преговарачких поглавља 23 и 24 са ЕУ.

Вучић је рекао да Србију очекује наредне године привредни раст од четири одсто, што је међу највећим у Европи и да економски показатељи говоре да ће грађани живјети сваког дана све боље.

Истакао је да ће бити значајних промјена у начину функционисања Владе Србије и најавио да ће се будућа Влада Србије једном у два мјесеца измјестити изван Београда, за почетак у Ниш.

"Боравићу у касарни са кључним министрима, да не правимо додатне трошкове. Примаћу грађане, а једном недељно ћу их примати лично од пет ујутру до осам, како бих онда од осам могао да се бавим њиховим проблемима", рекао је Вучић.

Он није желио да говори о евентуалној коалицији са СПС-ом и поновио да ће са свима да разговара.

"На то сам спреман, није ми тешко, али има оних који од избора говоре да неће. Не морају. Можда ћемо чути нове идеје", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана