Вучић: Западни партнери да се уздрже од подршке неодговорним акцијама Приштине

Срна
Вучић: Западни партнери да се уздрже од подршке неодговорним акцијама Приштине

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да на његову изјаву о умијешаности страног фактора, Велике Британије, у недавним дешавањима на сјеверу Косова и Метохије било неофицијелних примједби и разговора, али да моли западне партнере да се уздрже од подршке неодговорним акцијама Приштине.

"Рекао сам да желимо најбоље односе за Великом Британијом, али прочитајте саопштења британске амбасаде у Приштини и биће вам све јасно, да подржава ту дивну акцију Приштине у борби против корупције и криминала. На то не можете ништа друго да кажете сем – немојте да нам вређате интелигенцију", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је додао да је зато важно чувати мир и да се не подржавају такве ужасно неодговорне акције, које су на крају могле да коштају нечијег живота.

Вучић је навео како зна да су се у Приштини договарали и да је јуче и данас требало да се проведе слична акција у неким албанским мјестима да би се показало да је ријеч о борби против корупције, а када су чули да их је Србија "провалила" сада воде истрагу одакле то Вучић зна.

"Као што воде истрагу како смо знали за сваки њихов корак. Сада је највећи проблем у Приштини како смо ми то знали. Зар ви стварно мислите да је могуће да имате снажније обавештајне изворе и обавештајну стуктуру на Косову и Метохији од Србије, то није реално", рекао је Вучић.

Он је истакао да би требало да путује у Глазгов крајем мјесеца на велики самит свјетских лидера, те да ће тамо разговарати са британским званичницима, што једва чека, јер је са њима увијек имао изванредне разговоре.

Говорећи о вакцинацији, Вучић је рекао да ће људи ускоро моћи да се вакцинишу првим дозама руске вакцине "спутњик ве" произведене у Србији, на београдском Институту Торлак, а да ће најновије кинеске и америчке вакцине имати од љета идуће године.

"Ускоро ћемо имати потпуно дозволу свих надлежних агенција у Србији за употребу око 1,5 милиона руских вакцина, компоненте један и два `спутњик ве` произведене на Торлаку, дакле руске вакцине произведене у Србији", рекао је Вучић и најавио да ће у року од седам дана примити трећу дозу, па је позвао грађане да исто учине.

Србија, додао је, у овом тренутку има 1,5 милиона комада тих вакцина, по 750.000 компоненти један и два, која је урађена на Торлаку по највећим могућим стандардима, а да у новембру стиже вакцина "модерна".

Он је додао да је Србија набавила и нове лијекове против короне, те да ће, осим Америке, бити прва земља у Европи која ће да има пилуле МСД, која кошта више од 400 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана