Вучић: Забринутост због потенцијалне ескалације сукоба у региону

Срна
Вучић: Забринутост због потенцијалне ескалације сукоба у региону

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је забринут због потенцијалне дестабилизације и ескалације сукоба у региону, те указао да Србија чини све да до тога не дође.

“Увек сам забринут и радимо све да не дође до дестабилизације у региону. Новосадска иницијатива са Албанијом и Северном Македонијом за нас је много економски важна, јер је то, такође, и мировна и политичка иницијатива”, рекао је Вучић.

Oн је навео да Србија мора да се наоружава, јер то раде све земље око ње.

“Наоружавају се и Бугарска, Румунија, Мађарска, Хрватска и друге мање земље у складу са својим могућностима. Видимо ко са стране наоружава и Албанце на Косову и Метохији и које хеликоптере тржи Црна Гора и све то пратимо”, рекао је Вучић за Телевизију “Прва”.

Он је нагласио да Србија мора да се наоружава јер ће увијек неко наћи “лајбницов разлог ако смо лак плијен”.

“Не смемо да будемо бамби и зато се економски снажимо”, нагласио је Вучић.

Говорећи о Косову, Вучић је рекао да је Београд успио да то питање врати на велика врата, онда када је за многе то питање већ било завршено.

“Нико нам никада није нудио разграничење, на жалост, јер је за њих Косово целовито и независно од Србије”, рекао је Вучић.

Он је додао да држава мора да чува свој народ на Космету, његову безбједност и да финансира здрвство, школство, пензије.

Коментаришући стање на Косову након недавних избора, Вучић је рекао да су Албанце погодиле “двије инфекције”.

“На њих је инфективно деловало то што је Српска листа освојила толики број гласова. Друга инфекција односи се на њихове рачунице да ли да убаце и Пацолијеву странку”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана