Вучић: Време да бирамо између слатких лажи и горке истине

Танјуг
Вучић: Време да бирамо између слатких лажи и горке истине

Београд - Време је да бирамо између слатких лажи и горке истине, рекао је данас председник Александар Вучић на почетку обраћања на седници парламента посвећеној Косову и Метохији.

Вучић је истовремено рекао да нико не треба да помисли да се неће више од других борити за српски народ на КиМ и за КиМ, и то посебно од оних који истину знају, а намјерно је прећуткују.

Предсједник Србије је рекао и да би расправу о КиМ требало почети одговором на важно питање: “у шта верујемо, у лажи или у истину - јер, без тога, нећемо знати за шта смо способни и колико можемо, где су границе наше земље и наших снова, баш као и наше стварности”.

“Без тога нећемо знати где је Косово, где је Метохија, ко њима управља, где смо ми Срби на Косову и Метохији”, рекао је Вучић.

Без тог одговора нема, каже предсједник Вучућ, ни одговора на то могу ли Срби, које су због КиМ противправно бомбардовали да рачунају на међународно право и правду.

“Ко су нам пријатељи и да ли имамо право да будемо непријатељи са онима од којих у великој мери зависи наша будућност? Да ли смо себи пријатељи ако одбијамо да се суочимо са истином”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Његош говорио да је самообмана убитачна и за људе и за народе и упитао да ли су у Србији свјесни тога да “ако обмањујемо себе не значи да ћемо сами себе успети и да преваримо”.

“И да нећемо сутра имати онолико Косово у Србији тако што ћемо се грчевито држати својих маштарија. Да не вреди то што кривимо реалност, селективно бирамо информације и покушсавамо да то уклопимо у оно што ми желимо...”, приметио је Вучић.

Он је навео да није случајно Исидора Секулић рекла да су Срби народ који у стварност не вјерује и који стварност не воли.

“Вере и љубави за реалност никада нисмо имали. Не иде то и време је да отворено изабремо између слатке лажи и горке истине”, истакао је Вучић.

Он је рекао да је његов посао као предсједника да људима саопшти истину, каква год била, некад горку и непријатну.

Вучић је на почетку сједнице захвалио свима који су у скупштинској сали и који, каже, желе да разговарају на одговоран и озбиљан начин о проблему који је велики и тежак не само за људе на КиМ, већ и за све грађане Србије и српски нарпд.

Он је рекао и да је размишљао да ли да говори о томе на који начин су неки покушавали да га спријече да уђе у зграду Скупштине Србије, али је додао да су то слаби покушаји и неважни уз овакву тему и у оваквом тренутку за грађане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана