Вучић: Велика нервоза у свијету, предстоји једно од најтежих прољећа

Танјуг
Вучић: Велика нервоза у свијету, предстоји једно од најтежих прољећа

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом сукоба у Украјини, да је ситуација у свијету још много компликованија него што се то мисли, као и да предстоји једно од најтежих пролејћа у политичком, али и војном смислу.

Вучић је тако одговорио на питање новинара у Новом Пазару да прокоментарише то што је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио да Запад јача војну силу у Пољској, као и да планира инвазију на Бјелорусију, али и да би постављање нукларног оружја у Бјелорусији могло да заштити његову земљу.

"Ситуација је још много компликованија и види се да је свуда велика нервоза. Лукашенко је рекао неке ствари за које нисам сигуран да би били одушевљени ни у Москви, а за ово друго нисам сигуран да су задовољни на Западу. Види се да се жури и Украјинцима и Русима. Погледајте изјаву председника Кине Сија, који је уз Бајдена можда најмоћнији човек на свету, у којој каже да његова земља мора да буде припремљена за рат. Када све то сложите онда вам је јасно да нам предстоји једно од најтежиих пролећа не само у политичком већ и војничком смислу", рекао је Вучић.

Истакао је да би у тој ситауцији Србија требало себе да гледа и чува, додатном бригом о грађанима, чувањем мира, разговором са људима и додатним улагањима и растом БДП.

"Да то покушамо, да то буде наш одговор", поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана