Вучић: Уједињени и сложни Срби могу да превазиђу све недаће

Танјуг
Вучић: Уједињени и сложни Срби могу да превазиђу све недаће

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић поручио је поводом Дана српског јединства, који од ове године обиљежавају Србија и Република Српска, да Срби уједињени и сложни могу да превазиђу све недаће, побиједе све проблеме и осигурају будућност своје дјеце.

- Нема виших и важнијих вредности од јединства нашег народа и слободе за коју су се наши преци борили, за коју ћемо се борити и у будућности - поручио је Вучић.

Он је нагласио да 15. септембар, који ће убудуће бити и државни празник, слави јединство и слободу.

Вучић је подсјетио да се данас слави и дан пробоја Солунског фронта, када су се војницима Србије који су прошли кроз пакао Албаније и током ратног сукоба изгубили 50 одсто сабораца, прикључили добровољци из других српских крајева.

- Било их је 10 одсто из Херцеговине, Босне, Лике, Крајине, Баније, Кордуна, свих делова где су Срби живели. Србин није могао да прихвати обавезу да ратује против Србина и прикључио се уз нашу једину црвено-плаво-белу заставу, која нас и данас уједињује - нагласио је Вучић.

Он је рекао за Танјуг да је важно да и данас, када се српски народ суочава а бројним изазовима и притисцима из свијета и када га, без обзира на економске успјехе, и даље очекују тешки дани - одговор мора бити јединство, слога и борба паметним политичким средствима за слободу српског народа.

- Ако смо јединствени, сложни уједињени, ми Срби, а ово није само државни празник, већ свесрпски, можемо да превазиђемо све недаће, победимо све проблеме, осигурамо и гарантујемо будућност наше деце - поручио је предсједник Србије.

Он је захвалио Србима у Републици Српској, али и српском народу у региону и свијету који помажу и који су се увијек залагали да слобода буде највеће опредјељење и вриједност српског народа и државе Србије.

- Честитам народу у Републици Српској и Србији празник, али и свим Србима широм света. Својом заставом се поносимо и чуваћемо је, умећемо да чувамо земљу, али и заједнички народ. Тако уједињени оставићемо траг у историји Европе и света и имаћемо добру и сигурну будућност - закључио је Вучић.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана