Вучић: У Србији нема случајева какав се догодио Пуповцу

Танјуг
Вучић: У Србији нема случајева какав се догодио Пуповцу

Београд - Премијер Србије Александар Вучих осудио је нетолеранцију и говор мржње којима је изложен предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац и рекао да је увијек спреман и отворен за разговоре са представницима хрватске владе и државе.

Вучић је рекао да је о томе разговарао са Пуповцем, као и да га је веома забринуло то што је чуо од њега. Он је навео да је покушао у помирљивом тону саопштења послије разговора са Пуповцем да пошаље поруку хрватрских властима да Србија жели добре односе и да моли за другачији однос према Србима.

"Не тражимо политичке разлоге да бисмо се свађали и да бисмо подизали за један или два процената своје изборне поене. Надам се да ће то људи да разумију. Реакција појединих људи у Хрватској на писмо искрено и добронамјерно које је господин Пуповац упутио... Он је мени причао шта му се догодило на Тргу Бана Јелачића и шта су му све говорили. Да, ми то осуђујемо и никада се са тиме нећемо помирити, али је нешто што треба да се промијени", рекао је Вучић.

Он је истакао да не би волио да слична писма добија овдје, и да имамо сличне примјере.

"Ми то овде немамо и поносан сам на чињеницу да се то у Србији не дешава", истакао је предсједник Владе Србије.

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац упутио је писмо предсједници Хрватске Колинди Грабар-Китаровић у којем је упозорио на нарастање атмосфере нетолеранције и поруке мржње према политичким, етницким и другим мањинама у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана