Вучић у Њујорку: Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију

ГС
Вучић у Њујорку: Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију

ЊУЈОРК - Предсједник Александар Вучић саопштио је данас да је у Мисији Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку формиран штаб који се бави питањима у вези са покушајем усвајања резолуције о Сребреници и поручио да шансе Србије нису велике, али да ће се борити.

 "Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију и, верујте ми, народ ће видети резултате", навео је Вучић на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav", уз фотографију са засједања штаба у Њујорку.

Он је најавио да ће ускоро почети видео конференција са званичницима у Београду.

"У нашој Мисији при УН у Њујорку формиран је прави штаб, ускоро видео конференција са нашима у Београду, а у Њујорку следе сусрети са више од 120 сталних представника различитих земаља у УН", написао је Вучић.

Вучић борави у Њујорку, гдје ће у понедјељак представљати Србију на сједници Савјета безбједности Уједињених нација, на којој ће бити представљен редовни шестомјесечни извјештај генералног секретара УН-а Антонија Гутереша о раду УНМИК-а.

Он ће током боравка у Њујорку обавити и низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би објаснио позицију Србије у вези са најављеном резолуцијом о Сребреници, преносе Незвисне.

 Вучић је, уочи пута у Њујорк, изјавио да ће доношење такве резолуције додатно нарушити односе у региону и да ће се Србија свом снагом борити против усвајања резолуције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана