Вучић: Српске службе имају комплетну слику оних који би могли бити умијешани у убиство Ивановића

Срна
Вучић: Српске службе имају комплетну слику оних који би могли бити умијешани у убиство Ивановића

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће се Србија борити да на сваки начин пронађе оне који су починили гнусни злочин убиства Оливера Ивановића на Косову и Метохији, те додао да српске службе имају комплетну слику оних који би могли бити умијешани.

- Ми смо завршили комлетну слику о томе и са лицима која би могла бити умешана у тај тежак злочин кроз наше безбедосне агенције. За то недостаје чињеница да нисмо могли да да будемо присутни на увиђају - рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је додао да српске службе намају оно што би били директни докази, за шта је потребно да се неки од материјала са увиђаја појави у рукама Србије или директно или признање неког од учесника.

- Комплетну слику оних који би имали мотив и који би били умешани у тако тежак језив злочин, наше службе већ неколико месеци имају - рекао је Вучић, поводом навршетка три године од убиства Ивановића у Косовској Митровици, који је био лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда".

Он је подсјетио да Србија на Космету нема ефективну контролу на терену, тако да је то проблем.

Коментаришући то што је бивши косовски полицајац Фадиљ Сиљевићи пронађен јуче мртав у брдима изнад језера Бадовац, а на списку је свједока Специјалног тужилаштва у Хагу за ОВК, Вучић је рекао да је то "ко зна који случај" и да ће, нажалост, многи да изгубе "своје главе".

- Мислим да је то питање за Европљане и Американце, за оне који су творци такозване државе и нека они себи одговарају на та питања. Нажалост, многи људи ће због тога да изгубе своје животе и своје главе, али ми ту не можемо ништа да променимо - рекао је Вучић.

Он је рекао да је најчуднији био случај саобраћајне несреће у Подгорици.

У Подгорици је у фебруару 2007. године у нерасвијетљеној саобраћајној несрећи прегажен Ром Кујтим Бериша, који је требало да буде један од кључних свједока пред Хашким трибуналом против бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана