Вучић: Србија у сред геополитичког вртлога, притиснута снажније него икад

Танјуг
Вучић: Србија у сред геополитичког вртлога, притиснута снажније него икад

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић поручио је данас на свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре, у касарни "Васа Чарапић", да се ова земља налази у сред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, а притиснута снажније него икада од могих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке кривца пронађу у Србији и тако се пред неким другим оправдају.

Вучић је рекао да му је велика част што је предсједничком одлуком могао да додијели Кобрама војну заставу. 

"Војну заставу коју сте заслужили својом професионалношћу, дисциплином, марљивошћу, посвећеношћу, али пре свега, љубављу према отаџбини. Заставу коју сте добили, рекао сам пуковнику Ђошићу само једну реченицу - она никада не сме да падне у руке непријатељу, баш као ни падање наше земље Србије. Најбољи и највећи гарант да се то неће догодити, јесте ваша и друге јединице Војске Србије", рекао је Вучић.

Истакао је да данас није лако бити припадник војске нити припадник Кобри.

"Оних који су нечујни, а убојити, оних који мало говоре, а много раде. Није лако, зато што се наша земља налази у сред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, а притиснута снажније него икада од могих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке, кривца пронађу у Србији и тако се пред неким другим оправдају. И неће бити лакше, зато нам је потребно да снажимо своју војску, да улажемо и преко мере у заштиту свог суверенитета, јер само тако можемо да одвратимо све оне који желе уништење Србије", истакао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана