Вучић: Србија шаље Српској респираторе, лијекове и маске

Срна
Вучић: Србија шаље Српској респираторе, лијекове и маске

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да да ће Србија помоћи Српској слањем респиратора и заштитне опреме и маски, али и неким општинама у Федерацији БиХ.


"Тражили су 27 врста лекова, ми можемо да помогнемо са шест приоритетних, главних лекова који су им од пресудног значаја. Све је бесплатно", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Палати "Србија".

Он је навео да је Република Српска тражила и стетоскопе, сталке за инфузију и основна средства за рад у здравству и медицини, те да ће Србија видјети шта ће и по том питању моћи додатно да помогне.

"Помоћи ћемо и Горажду и Дрвару. Горажде је општина у Федерацији БиХ у којој су Бошњаци апсолутна већина. Ми мислимо да ово није време када људи треба да се разликују по вери и нацији, већ да покажемо да смо у стању да бринемо једни о другима", истакао је Вучић.

Он је посебно нагласио да ће помоћ бити упућена Дрвару зато што су четири српске општине у Федерацији БиХ - Дрвар, Петровац Грахово и Гламоч препуштене саме себи и немају ниједан респиратор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана