Вучић: Србија ће предложити резолуције о геноциду у Крагујевцу, Краљеву, Јајинцима и Јасеновцу

Срна
Вучић: Србија ће предложити резолуције о геноциду у Крагујевцу, Краљеву, Јајинцима и Јасеновцу

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се, ако у УН буде изгласана резолуција о Сребреници, Србија кандидовати за несталну чланицу Савјета безбједности УН, а потом сваке године подносити приједлоге резолуција о извршеном геноциду на територији Србије, у Крагујевцу, у Краљеву, Јајинцима, па у Јасеновцу.

"Две НАТО земље из источне Европе су се кандидовале за несталну чланицу Савета безбедности УН. Ако се резолуција усвоји ми ћемо истог дана да се кандидујемо за несталну чланицу 2025.и 2026. године", рекао је Вучић, додајући да ће Србија убједљиво побиједити обје НАТО земље које су се до сада кандидовале.

Он је истакао да ће бити интересантно у Уједињеним нацијама говорити о резолуцији о Сребреници, јер је Србији спријечена сједница око НАТО агресије, уз аргумент да се тиме враћа у прошлост, а сада се намеће тему која је четири године старија од те теме.

"Када то изгласају, ако изгласају, јер ћемо да се боримо до последњег секунда, онда ћемо се истог дана, истог тренутка кандидовати за несталну чланицу Савета безбедности УН за 2025. и 2026. и убедљиво ћемо победити две НАТО земље из источног дела које су се кандидовале", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је истакао да ће Србија потом сваке године подносити предлоге резолуција о извршеном геноциду на територији Србије, у Крагујевцу, у Краљеву, Јајинцима, па у Јасеновцу, а како је истакао, "нећемо наводити Немце, па нека протумаче о коме је реч".

"Негде је погинуло и до 80 и 90 пута више људи него у Сребреници. Па да видимо како ће то да одбију. А чујем, отворили су такву Пандорину кутију да ће ускоро да се суоче са предлогом резолуције о геноциду над совјетским и руским народом у Другом светском рату", рекао је Вучић.

Он је поновио да ће се Србија до краја борити за истину и правду, као и против лобирања да се српски народ прогласи геноцидним резолуцијом о Сребреници у УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана