Вучић: Спремили су нам у Њујорку перфидан трик, ко неће да се бори боље да не иде!

Танјуг
Вучић: Спремили су нам у Њујорку перфидан трик, ко неће да се бори боље да не иде!

БЕОГРАД - Знам колика је сила која нам пријети, али супротставићемо се јаче него што су очекивали, поручио је предсједник Србије Александар Вучић поводом сједнице Генералне скупштине УН на којој ће бити разматрана резолуција о Сребреници.

Истакао је да су нам у Њујорку спремили перфидан трик, да је члановима наше делегације рекао да ко неће да се бори - боље да не иде.

„Гарантујем вам да ћемо да се боримо. Знам колика је сила која нам пријети, знам колико су велики и снажни, али једино у шта сам сигуран је да ћемо одати све од себе и супротставићемо се јаче него што мисле“ - рекао је Вучић, гостујући на телевизији „Пинк“.

Поводом најаве Црне Горе да ће гласати за резолуцију, Вучић је подсјетио да то није први пут и да је Подгорица признала једнострано проглашену независност Косова.

Навео је да су његову одлуку да се не мијеша у унутрашње ствари Црне Горе назвали „умјереном дозом агресивности“.

„Ми поштујемо међународно право, наше сусједе... За мене је била одвратна ова игра око амандмана и са ким су ти амандмани преговарани. Сада могу само да кажем да је ријеч о једној прљавој игри која је требало Србији да запуши уста“, додао је Вучић.

Вучић је навео да је један од амандмана које је предложила Црна Гора садржао изјаву да народи не могу сносити одговорност, већ да је она само индивидуална.

„Ако је то тако, шта ће вам резолуција“, запитао се Вучић, подсјетивши да су сви који су оптужени за злочине одговарали пред судом у Хагу, и питао какву другу одговорност хоће да наметну Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана