Вучић: Спреман сам да идем на изборе

Танјуг
Вучић: Спреман сам да идем на изборе

БЕОГРАД - Руководство Српске напредне странке одржало је данас састанак коме је присуствовао и предсjедник Александар Вучић, речено је Танјугу у тој странци.

Како наводе поједини медији на састанку се разгварало о недавној седници парламента посвећеној Косову и Метохији.

"Новости" наводе да је Вучић рекао да је СНС у Скупштини био усамљен у одбрани државних интереса и да је уз себе имао народ.

"Новости"  наводе, позивајући се на изворе из СНС, да је Вучић рекао да је веома разочаран понашањем социјалиста као и да је боље да оду у опозицију него да им партијски и приватни интереси воде државу. 

"Спреман сам да идем на изборе као кандидат за премијера, али нећу попустити под уценама - ни запада, ни СПС-а, ни лажних десничара", рекао је Вучић, како преноси лист.

Они који очекују међусобно признање могу само да сањају

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да они који очекују међусобно признање Србије и самопроглашеног Косова могу само да сањају о томе.

"Међусобно признање, сањајте! Живела Србија", поручио је Вучић у кратком видео-обраћању грађанима Србије.

Вучић је рекао да се увијек борио само за Србију, да ће тако и наставити и да није тражио аболицију за своју породицу, као што тврди Рада Трајковић /политичарка са Косова/.

Позивајући се на врх Српске напредне странке, београдски медији преносе да би ванредни парламентарни избори у Србији могли да буду одржани у септембру.

Према истим изворима, Вучић је на вечерашњем састанку врха његове странке СНС рекао да је спреман да иде на изборе као кандидат за премијера, али да неће попустити под уцјенама - ни запада, ни СПС-а /коалиционог партнера/, ни лажних десничара.

"Боље да одемо у опозицију него да нам партијски и приватни интереси воде државу", рекао је Вучић на страначком састанку.

Ивица Дачић, предсједник СПС-а, коалиционог партнера Вучићевог СНС-а, рекао је вечерас за Тањуг да социјалисти остају чврсто уз Вучића, да подржава његову политику у вези са Косовом и Метохијом и да је то њихова заједничка политика већ 11 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана