Вучић: Следи тежак период и због Космета и Републике Српске

Срна
Вучић: Следи тежак период и због Космета и Републике Српске

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је вечерас да Србију очекује тежак период због Косова и Метохије и Републике Српске, али и изазов да се очува позиција земље која има најбржи економски раст.

“Веома је важно да разумемо тежину позиције у којој се налазимо после промене у администрацији САД. Може се очекивати такозвани заједнички или концентрисани притисак ЕУ и САД на Србију да испунимо захтеве, како Американци нескривено кажу, о признању Косова”, изјавио је Вучић новинарима.

Он сматра да у том смислу треба посматрати и све притиске који ће постојати око покушаја укидања надлежности Републици Српској и прављења “функционалне БиХ”.

Вучић је навео да “у сваком случају”, томе треба додати цио регионални контекст.

“Није једноставно да сачувате позицију земље која најбрже економски расте, а само економски је ваљда и важно. Са повећаном економском и сваком другом моћи, од војног до културног нивоа, сви други ће гледати да Србију проглашавају за некога ко нарушава равноправност и бићемо изложени разним неистинама и кампањама”, рекао је Вучић, који је предсједник Српске напредне странке, након сједнице страначког Предсједништва.

Вучић: Стижу и ефикасни лекови

Србија ће, у априлу или почетком маја, имати и лијекове који су се показали ефикасни против вируса корона, најавио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.
Вучић каже да је Србија ове лијекове платила 40 милиона евра.

“Набавићемо ускоро и лекове које набавља Немачка. То ће нас доста коштати, али показало се да та једна пилула спасава живот, чак и оних који су пунији или старији”, рекао је Вучић новинарима.

Вучић је истакао да се држава труди да набави све што постоји у свијету како би се сачувало што више живота, те напоменуо да је Србија, према успјешности имуниузације, међу најбољим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана