Вучић: Примили смо поруку, Хрватска хоће да унизи Србију

Танјуг
Вучић: Примили смо поруку, Хрватска хоће да унизи Србију

ОБРЕНОВАЦ- Србија жели да има добре и коректне односе са свима у окружењу, а поступци и изјаве из Хрватске нису израз поштовања према Републици Србији, поручио је данас српски предсједник Александар Вучић поводом најава Хрватске да ће направити војни камп на Косову.

-Зашто је некоме потребно да се хвали и да учествују на такав начин. Могли су да одбију Кфор, али су са намером донели такву одлкуку да би додатно унизили Србију. Примили смо поруку и разумели - истакао је Вучић данас у Обреновцу поводом најаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да ће његова земља на КиМ формирати војни камп.

Србима на Косову и Метохији који су због овога забринути, Вучић је поручио да се не брину и да ће за неколико дана ићи у Брисел гдје ће разговарати са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, јер, како истиче, „желимо да избегнемо сукобе и сачувамо мир“.

-Свима онима који мисле да ће бити нових Олуја, нових погрома и протеривања живља, моја порука и гаранција је да се то неће десити - истакао је Вучић, додајући да су сви они јаки, али да то што су планирали неће да се догоди.

Он је указао и да Хрватска иако је признала независност Косова не може да се прави да не зна шта Србија мисли о КиМ, да се прави да не зна да је то „наша територија“ и да на њој живи велики број Срба који имају сјећање на страдања у прошлости. Вучић је додао и да не може нико да вас унизи, већ можете само сами ако се недолично понашате.

Вучић је навео и да ће порука сутра бити послата и из Градине гдје ће се обележавати пробој и страдање српских жртава у Јасеновцу, као и побједа над нацизмом у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана