Вучић потврдио: Стигле прве дозе вакцине “Спутњик пет”

Срна
Вучић потврдио: Стигле прве дозе вакцине “Спутњик пет”

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је вечерас да је у Србију стигла прва доза од 20 руских вакцина “спутњик пет” које су отпремљене у Институт за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак” гдје ће бити испитане прије употребе.

Он је рекао да га не занима шта ће рећи Брисел, ако Србија набавља руску вакцину јер му је приоритет здравље српског народа.

Истичући да ће Србија наставити да набавља вакцине на свим странама и да ће вакцинација бити бесплатна за све, Вучић је навео да ће до краја године Србија добити прву количину “Фајзерове” вакцине, те да ће до фебруара бити набављено 300.000 доза те вакцине.

Уочи сутрашњег отварања нове ковид болнице у Батајници која ће знатно растеретити здравствени систем Србије, Вучић је рекао да је поносан на све који су учествовали у изградњи објекта те здравствене установе која ће значити наду и спас за многе.

Вучић је указао да су завршне радове у Батајници пратиле саботаже које сада истражују Министарство унутрашњих послова и Безбједносно-информативна агенција.

“Јуче су нам намерно спаљиване склопке у Батајници, неком не одговара да можемо да будемо ефикасни. Реч је о чистој саботажи”, рекао је предсједник Србије гостујући на РТС-у.

Вучић је рекао да очекује да ће и болница у Крушевцу бити отворена до 18. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана