Вучић потврдио присуство на Паради побједе у Москви 24. јуна

Срна
Вучић потврдио присуство на Паради побједе у Москви 24. јуна

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је да ће присуствовати Паради побједе 24. јуна у Москви поводом 75 година од побједе над фашизмом.

Вучић ће паради присуствовати на позив руског предсједника Владимира Путина који му је данас пренио амбасадора Руске Федерације Александар Боцан-Харченка.

"Велика је част присуствовати прослави 75 година од победе над фашизмом. Ми смо у Другом светском рату освојили слободу уз помоћ Црвене армије и Србија је против покушаја ревизије историје. Борићемо се да истина опстане", рекао је Вучић.

Вучић је у разговору са руским амбасадором изразио понос због чињенице да су српски и руски народ привржени слободарској традицији, у Другом свјетском рату били на истој страни права и правде, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Боцан-Харченко је рекао да је Путин изабрао 24. јун јер је на тај дан 1945. године на Црвеном тргу одржана историјска парада побједника, коју су предводили руски маршали Жуков и Рокосовски, пошто је традиционална парада 9. маја морала да буде одгођена због епидемије вируса корона.

Вучић и Боцан-Харченко су, очекујући скори долазак у Београд једног високог руског званичника, разговарали о билатералним односима Србије и Русије, као и о питању Косова и Метохије.

Вучић је изразио саосјећање због жртава корона вируса у Русији и још једном захвалио за људску и државничку солидарност коју је Путин показао упутивши медицинску помоћ Србији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана