Вучић: Покушај Албанаца да међународну заједницу доведу пред свршен чин

Срна
Вучић: Покушај Албанаца да међународну заједницу доведу пред свршен чин

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да нестају границе између Косова и Албаније, да ће Албанци покушати да цијелу међународну заједницу доведу пред свршен чин.

“Мени је јасно да ће они да граде свој план. Када крајем марта буду избрисали границе, тада ће укинути таксе према централној Србији и рећи да су спремни да разговарају, али са другачије позиције, уједињеног Косова и Албаније”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је оцијенио да ће Албанци наставити да то раде по фазама, на шта је Београд упозоравао раније, те да му се чини да сада људи у свијету почињу да добијају информације о томе.

“Не разумем како је то неком дозвољено да ради, јер да смо ми урадили и десети део тога, била би бурна реакција”, рекао је Вучић и упитао каква би била реакција да Србија то уради са Републиком Српском.

На питање да ли је контактирао свјетске лидере у вези са активностима Албанаца, Вучић је је рекао да када год позове увијек добије исти одговор да су изненађени, а послије тога се добије “једно велико ништа”.

Он је оцијенио да некима смета снажна Србија и жељели би да је виде слабу као што је била до скоро, пренијели су београдски медији.

Вучић је истакао да је за Београд најважније да гарантује сигурност Србима на Косову и Метохији, да имају плате и живе безбједно.

Жеље грађанима за Нову годину - мир и стабилност

Предсједник Србије Александар Вучић пожелио је грађанима срећну Нову годину, мир и стабилност и да у економском смислу буде једнако добра као 2018. година.

“Тешко да ћемо у својој историји наћи оволико економски успешних година, да нам раст буде већи од четири одсто”, рекао је Вучић новинарима у згради Предсједништва Србије.

Он је навео да ће суфицит у буџету Србије наредне године бити више од 300 милиона евра, а плате и пензије ће се додатно повећавати.

“Свима желим много доброг наредне године, добро здравље, а ми ћемо се потрудити да и здравствене услуге буду на још вишем нивоу, иако смо много урадили и ове године”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је грађанима пожелио и мир и стабилност.

“То је оно што ја могу. Ја не могу више од тога да пожелим, уз личну срећу свакоме”, рекао је Вучић. 

Вучић подијелио пакетиће дјеци са Космета

Предсједник Србије Александар Вучић данас је подијелио новогодишње пакетиће дјеци из три основне школе са Косова и Метохије, те им поручио да ће њихов Београд и Србија бити увијек уз њих.

“Велико хвала што са родитељима чувате српско име и презиме на Косову и Метохији”, рекао је Вучић у згради Предсједништва Србије, гдје је угостио 40 школараца, узраста од девет до 12 година из Грачанице, Бабиног Моста и мјеста Сушица.

Вучић је у обраћању дјеци истакао како је срећан и поносан што може да их угости у њиховом Београду, те да жели да ту чешће долазе, да се чешће виђају, а родитељима дјеце пожелио је пуно среће, успјеха и рада.

Он је испричао да је питао дјевојчице из Бабиног Моста како им је тамо, а да је од њих чуо да не крију да су Српкиње.

“Драга децо, наш посао је да будете што чешће овако насмејани као што сте данас, да градите и имате своју будућност на Косову и Метохији и да увек осећате помоћ и подршку од свих нас који живимо у другим деловима Србије. Ово је ваш главни град, ваша земља, једну имамо и треба да је чувамо”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија у Грачаници и другим мјестима на Косову и Метохији спроводи инфраструктурне пројекте, што је сада мало отежано због такси које је Приштина увела.

Он је најавио и да ће, осим љекарима и учитељима, косовски додатак бити уплаћен и новинарима ТВ “Мост”.

Вучић је гостима са Косова и Метохије честитао Нову годину и Божић, те је изразио наду да ће ускоро поново посјетити Лапље Село.

“Драга децо, срећна вам Нова година, да се провеселите, а онда да дочекате Бадњи дан и добијете још више поклона, па да прославимо најрадоснији празник - Божић”, рекао је Вучић.

Дјеца су обишла здање на Андрићевом венцу, гдје су имали прилике да виде изложбу поклона које је предсједник Србије добио од страних званичника.

Дјеца су јуче стигла у Београд, јутрос су обишли Авалу, а након сусрета са предсједником обићи ће Калемегдан, Зоолошки врт и центар града, а сутра се враћају кућама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана