Вучић: Питање демографије - питање опстанка једног народа

Танјуг
Вучић: Питање демографије - питање опстанка једног народа

БУДИМПЕШТА - Питање демографије је питање опстанка Србије и других земаља, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у говору на 4. Демографском скупу у Будимпешти.

Вучић  је нагласио да ће ово питање ускоро постати најважније политичко питање.

Вучић је казао да је у случају Србије, али и многих држава региона демографско питање, питање наталитета, питање опстанка.

Истакао је да је Србија, на основу примјера Мађарске, увела велики број мјера,а од прошлог учешћа на Самиту у Будимпешти, и да се већ виде неки резултати.

Рекао је да се нада већим резултатима, али да то није нешто што се види из дана у дан.

У свом обраћању он се осврнуо на односе Мађарске и Србије.

Рекао је да је уложена огромна енергија у успостављање добрих односа.

-Премијер Виктор Орбан је био довољно храбар да изгради одличне везе са Србима. Није имао лак задатак, јер обојица знамо да смо имали проблема и јасно нам је какве су дилеме имали Мађари. Веома сам свестан тешке прошлости које су две државе имале - објаснио је он.

Нагласио је да је Орбан био храбар и знао да треба нешто да уради да се наше везе побољшају.

Вучић је указао да прије 10 до 15 година, када је Мађарска играла у фудбалу или ватрполу неку утакмицу, у Србији су навијали увек за противника, а данас се то промијенило и небитно с ким игра Мађарска, Срби навијају за њих- осим аако играју са Србијом.

Према његовим ријечима 90 одсто грађана Србије тако размишља, додајући да је то најбољи примјер за добре однсое и како је могуће променити став људи, односно однос две нације и две земље.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана