Вучић одлучио да не путује у Загреб

Срна
Вучић одлучио да не путује у Загреб

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић одлучио је да не путује у Загреб на конгрес Европске народне партије( ЕПП ) због медијске харанге која се води у готово свим хрватским медијима против његовог доласка у Хрватску и зато што не жели да утиче на додатно погоршање положаја Срба у тој земљи.

Вучић, који је позван на конгрес 20. и 21. новембра као лидер Српске напредне странке (СНС), упутио је писмо предсједнику Европске народне партије Жозефу Долу у којем је образложио своју одлуку и захвалио за позиву да се обрати на том скупу.

Он је навео да недјељама уназад траје права медијска харанга у готово свим хрватским медијима против његовог доласка у Загреб и Хрватску, пренијели су београдски медији.

"Желим да додам да никаквих стварних разлога за такву врсту хајке нити је било, нити их има, осим што поједини кругови у хрватском друштву не могу да се навикну на снажнију улогу Србије и чињеницу да се Србија економски подиже, а и политички није више на коленима", истакао је Вучић.

Он је у писму Долу навео да није нимало страшљив, те да је много пута одолијевао таквим нападима и на организоване нападе одговарао снажно, озбиљно и одговорно.

"Несумњиво је да би ми одлазак у Хрватску и јасно заступање српске политике донело значајне поене у Србији, али, узео сам у обзир и оно што је за мене најважнији део политике коју представљам, а то је пружање руке и отворена врата за боље односе између Срба и Хрвата, између Србије и Хрватске у будућности", додао је Вучић.

Изразивши наду и очекивање да ће односи Србије и Хрватске бити много бољи у будућности, Вучић је замолио Дола да један од наредних важних догађаја за Европску народну партију организује на територији Србије, гдје су сви добродошли и гдје ни против једног учесника и члана те партије неће бити вођена било каква хајка и харанга.

"Напади на мене, чак и након одлуке којој се највећи дио хрватског друштва надао, биће настављени. То узмите само као доказ сваке од речи коју сам овде написао", додао је Вучић.

Он је навео да се СНС, чији је лидер, поноси припадношћу породици европских народних партија, те захвалио Долу на свему што је учинио како за позицију Србије у Европи тако и за положај СНС у најзначајнијој породици европских политичких партија.

"Молим Вас да пренесете моје честитке нашој партијској колегиници Урсули фон дер Лејен на избору за шефа Евопске комисије, уверен да ће у овим тешким временима показати целој Европи зашто је наша Европска народна партија најбољи, најозбиљнији и најодговорнији избор", додао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана