Вучић одговорио премијеру Аустралије: "Зашто га малтретирате"

Танјуг
Вучић одговорио премијеру Аустралије: "Зашто га малтретирате"

Предсједник Србије Александар Вучић огласио се на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав и подржао Новака Ђоковића и одоговорио премијеру Аустралије на његову најновију одлуку да поништи визу тенисеру.

"Ако сте хтели да забраните Ђоковићу да по 10. пут освоји трофеј, зашто га нисте вратили одмах, зашто му нисте рекли да је немогуће да добије визу? Зашто га малтретирате", упитао је Вучић.

Вучич је упитао зашто се тамошње власти иживљавају над Ђоковићевом породицом и над једном нацијом.

У видеу је речено да су напади и притисци на Ђоковића достигли размјере да је немогуће да се он не огласи.

"Никада нису могли да нам одузму срце и достојанство", поручио је Вучић по питању Ђоковића. 

Вучић је додао да ће Србија бити уз Ђоковића.

 

Гојковић: Ђоковић је био заражен, не можемо да га казнимо

Након сједнице Кризног штаба, током обраћања медијима, новинар ЦНН-а дотакао се теме Новака Ђоковића и документа који је обљављен.

Документ је показао да је Новак Ђоковић био позитиван на вирус корона.

"Уз могућност да будем кривично гоњен од стране Новака Ђоковића, свако објављивање медицинске документације без знања грађанина је кривично дело", истакао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Додао је и да су анализирали документ који је објављен.

"Ми смо анализирали тај документ и он је апсолутно валидан и за нас је та прича апсолутно јасна. Ђоковић има валидан документ да је био позивитан", рекао је он.

На питање да ли је тачно да је Ђоковићу јављено дан касније да је позитиван, Гојковић је рекао да је "његово је када је он видео и отворио мејл".

"Тај документ је прослеђен на адресу пацијента у току тог дана у касним вечерњим сатима. Шта је он урадио после тога, ја то не могу да коментаришем. То је питање за њега и за рад осталих државних органа", закључио је он.

На питање о казни, Гојковић је рекао да "у овом тренутку не постији казна којом би он могао бити кажњен ако је направио прекршај" и додао да је казна била могућа само у ванредном стању.

Нагласио је и да му је жао што Новак није вакцинисан.

"Ја сам вакцинисан и сви у мом окружењу, порука владе је да се сви грађани вакцинишу. Неко то прихвата, а неко не. Ми живимо у слободном свету. Искрено, веома ми је жао што се Новак није вакцинисао, али исто тако браним његову слободну вољу иако се са тиме апсолутно не слажем", рекао је Гојковић, преноси Б92.

Рекао је и да је широк појам између слободе вакцинације и здравља, као и да у овом тренутку нико нема одлуку да се сви морају вакцинисати.

"Као лекар и неко ко зна колика је благодет вакцинације са тиме се не слажем, али очигледно не успевамо до свих да допремимо. Затрпани смо дезинформацијама", закључио је Гојковић у обраћању медијима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана