Вучић: Од мене ће у Вашингтону чути да је Српска уставна категорија БиХ

Срна
Вучић: Од мене ће у Вашингтону чути да је Српска уставна категорија БиХ

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће у Вашинтону, гдје ће учествовати на скупу Америчко-израелског комитета за јавне послове у Вашингтону /АИПАЦ/, од њега чути да је Република Српска уставна категорија БиХ и да пристрасно оптужују само једну страну.

Вучић је рекао да очекује да ће у Вашинтону, гдје ће учествовати на скупу једне од најмоћнијих израелских лоби група, чути да је српски чан Предсједништва БиХ “Милорад Додик крив за све и да је Република Српска тег око врата свима”.

“Од мене ће чути другачије ствари, од мене ће чути да је Република Српска уставна категорија БиХ, да је створена Дејтоном и да је то био услов жсине ква нонж за успостављање мира у БиХ”, рекао је Вучић за РТС.

Он је додао да ће у Вашингтону од њега чути да сувише пристрасно оптужују само једну страну, а не желе да анализирају шта је неко ставио у своје дугорочне планове и програме.

Он је позвао грађане Србије на јединство и очување мира, наводећи да је увјерен да ће бити тешки притисци на Србију, осим за Косово, и по питању Републике Српске.

“Када говоре Републике Српска, они мисле Србија и сваки пут се труде да пронађу било шта што би Србији могли да замере”, рекао је Вучић.

Он је додао да мисли да ће у Вашингтону главна тема бити Косово, али да да неће бити ни лаки разговори око позиције Србије у односу према БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана