Вучић: Очекујем важне разговоре са Ердоганом

Срна
Вучић: Очекујем важне разговоре са Ердоганом

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да данас путује у Турску гдје ће разговарати са предсједником те земље Реџепом Тајипом Ердоганом и указао на важност тих разговора.

- Не морам да кажем колико су важни разговори са турским председником - изјавио је Вучић новинарима након промоције 23. и 24. класе полазника Центра за основну полицијску обуку у Макишу у Београду.

Поводом дешавања у Црној Гори и оптужби да се Србија мијеша у њена унутрашња питања, Вучић је рекао да су се многи у региону директно умијешали у унутрашње ствари Србије признавши самопроглашено Косово и тако што су погазили резолуцију 1244, а да Србија само жели да покаже бригу за свој народ.

- То је наше легитимно право - поручио је Вучић.

Он је рекао да је Србија била мета напада свих лешинара са Балкана, а да је данас најуспјешнија економија на Балкану и да то многима смета па и онима у Црној Гори.

Вучић је поновио да Србија нема никог ближег од Црне Горе и да ће сва врата Србије за људе из Црне Горе бити увијек отворена.

- Ми смо спремни да их дочекамо - рекао је Вучић и додао да ће Здравко Кривокапић, када дође у Београд морати да донесе доказе својих оптужби да је он пословно сарађивао са Милом Ђукановићем или да призна да је говорио неистину.

- Никада нисам имао никакве пословне аранжмане са Ђукановићем. Желим све најбоље свима у Црној Гори. Никога од тих људи не познајем, ни Кривокапића, ни Дритана Абазовића ни Алексу Бечића. За мене су важни Андрија Мандић и Милан Кнежевић, вјерујем и Марко Милачић. То су људи који не крију да припадају српском народу - рекао је Вучић.

Говорећи о предстојећем састанку са Приштином у Бриселу, Вучић је рекао да је српска делагација спремна за разговор и да је кључна тема Заједница српских општина.

Он је нагласио да је могућност да САД евентуално преузму покровитељство над дијалогом веома сложено и питање о којем не би данас да говори.

- Ми се одлуком УН налазимо под покровитељством ЕУ и наставићемо разговоре у доброј вјери - поручио је предсједник Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана