Вучић: Очекујем ескалацију ситуације у Европи и свету

Танјуг
Вучић: Очекујем ескалацију ситуације у Европи и свету

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић, који се обраћа јавности, поручио је да очекује ескалацију ситуације у Европи и свијету.

Навео је да “живимо у време највеће геополитичке кризе после Другог светског рата”.

"Очекујем ескалацију ситуације у наредним месецима и да се суочимо са веома тешким последицама, говорим о Европи и свету. Морамо да будемо чврсто опредељени да свој посао урадимо на најбољи могући начин, да сачувамо мир, да обезбедимо економски раст", поручио је Вучић током обраћања јавности из зграде Генералног секретаријата предсједника Републике, преноси РТС.

"Поштовани грађани Србије, поштовани новинари, 29. априла сам се последњи пут на овакав начин обратио и данас желим у уводу свог обраћања да замолим грађане наше земље, јер искључиво ћу говорити о Србији, не помињући политичке партије, њихове интересе или било шта слично. Говорићу о проблемима са којима се суочавамо", рекао је Вучић, преноси Тањуг.

Рекао је да би волио да сви саслушају то и сагледају шта ће рећи како би се по многим питањима отворила широка расправа и дијалог. 

"Да заједно одговоримо оним изазовима које су пред нама и да дођемо до резултата које сви желимо. Живимо у време највеће геополитичке кризе после Другог светског рата и ја желим зарад историје да вам кажем, пошто наравно имам и одређених сазнања више него обични грађани, а неретко се пуздам и у оно што осетим кроз разговоре са највећим светским лидерима - и очекујем ескалацију ситуације у наредним месецима и очекујем да се суочимо са веома тешким последицама, говоримо о Европи и свету", рекао је Вучић.

Нагласио је да “ми морамо да будемо чврсто опредељени да своје задатке и оно што је наш посао изгурамо до краја.

"Да урадимо на најбољи могући начин, да сачувамо мир у нашој земљи, али и да обезбедимо економски раст, да обезбедимо свакако бољи живот грађана Србије", навео је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана