Вучић о неувођењу санкција Русији: Моја реч вреднија од туђег чврстог обећања

ГС
Вучић о неувођењу санкција Русији: Моја реч вреднија од туђег чврстог обећања

Предсједник Александар Вучић изјавио је у интервјуу за агенцију Тас да намјерава да задржи независну политику по питању неувођења антируских санкција, упркос колосалном притиску Запада.

Александар Вучић је у интервјуу агенцији Тас рекао да ће се Србија трудити да брани своју позицију када је ријеч о неувођењу санкција Русији.

"Ми се не бусамо у груди или слично, али као што видите мој одговор ће бити и даље да ћемо се трудити да бранимо своју позицију што је дуже могуће. То смо успели две године. Да ли ћемо то наставити да радимо - не знам, али се надам", истакао је Вучић у интервјуу генералном директору Таса Андреју Кондрашову.

Навео је да је, када је почео сукоб у Украјини, рекао да не зна како ће се догађаји развијати и да је на државном нивоу донијета одлука да Србија осуди сукоб, као и сви други, али да је став Србије да не уводи санкције Русији.

"То сам тада рекао, јер из сопственог искуства знамо какав је осећај када вам се уведу санкције. Имамо пријатељски народ и било би неправедно тако поступати према руском народу", додао је Вучић.

"Али рекао сам Србима да то не могу да гарантујем, јер нисам знао какав ће бити тај притисак у будућности. Нисам хтео да изигравам хероја један, два или три дана, а онда да променим одлуку. Али оно што ја кажем је 'Не знам', а када ја кажем да не знам, моја реч је вреднија од било чијег чврстог обећања", истакао је Вучић, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана