Вучић: Нова Влада биће реформска, Дачић - предсједник Скупштине

Срна
Вучић: Нова Влада биће реформска, Дачић - предсједник Скупштине

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије биће Ивица Дачић, лидер СПС-а, а нова влада биће реформска, за кризна времена која предстоје због ковида 19 и тешке економске ситуације, саопштио је лидер владајућег СНС-а.

“Највероватније у /идућу/ среду ујутро биће поднесен експозе пред Скупштином Србије, а после тога ће бити изгласана нова влада”, рекао је Вучић, након сједнице Предсједништва СНС-а.


Када је ријеч о коалиционим партнерима, Вучић је навео да они СНС-у нису потребни, али да ће наставити да сарађује са СПС-ом у нешто измијењеном формату.

Он је рекао да је са СПАС Александра Шапића разговарао о будућности Србије, те да је Шапић спреман да учествује у креирању политике, да није тражио министарско мјесто, али да му је дао једно.

“Остало је неколико недоумица око министара. Унутар странке смо све завршили, преостале су нам још неке консултације”, навео је Вучић.

Он је истакао да ће у новој влади бити значајније присуство представника мањина у виду мјеста државних секретара, а шире и у директорским мјестима, али морају бити стручни људи.

“Верујем да ћемо у парламенту много важних закона на путу ка ЕУ морати да донесемо и много реформи спроведемо... да брод који се зове Србија провучемо кроз најтежа времена”, каже Вучић.

Он је додао да ће бити два или три нова министарства у влади, што би било изгласано почетком идуће седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана