Вучић: Нико ништа није потписао нити ће да потпише

Танјуг
Вучић: Нико ништа није потписао нити ће да потпише

БЕОГРАД - Предсједник Србије Алексадар Вучић казао је данас у Скупштини Србије да је опозиција изненађена тиме што је рекао да неће дозволити да самопроглашено Косово уђе у УН и истакао да, када им понестаје аргумената, онда би да некога туку.

-Разлика између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима Пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити - истакао је Вучић послије инцидента који се догодио у парламенту и додао да се извињава због насиља које су, каже, извеле “кукавице”.

Он је оцијенио да „они себе називају државотворним странкама, а понашају се антидржавно”.

-Кад им понестане аргумената онда би да туку некога, јер од све аргументације остаје суштинска ствар, а то је што су изненађени када сам недвосмислено рекао да нећу да дозволим да Косово уђе у УН - рекао је Вучић и истакао да „лаж да победи истину не може”.

-Они су се надали капитулацији Србије, али тога нема, пропало им је све - рекао је Вучић и осврнуо се на петицију за одбрану КиМ и њене потписнике.

Додао је да има и других петиција, али да има и оних између, који желе уређену Србију и неће да се повуку пред хулиганима и батинашима.

-Овде на папиру нису имена свих њих који су дошли да туку посланике. Они су написали да се Аљбин Курти ослобађа казне затвора, а потписник је Војислав Коштуница, велики јунак, овде је 1.800 њих које је тај јунак аболирао, као и овај који је лупао ногама по клупи - рекао је Вучић.

Навео је да су лагали и о његовим цитатима и истргли из контекста, иако никада није рекао да признаје лажну дрзаву Косово.

-Обрадовићу, немојте да псујете, јер сте обична кукавица, у вашем селу три пута више за мене су гласали него за вас. Вас и Јовановића. Ви што сте опљачкали Србију, Колубару, ви ћете некоме да говорите нешто о издаји и Србији, не знате ни где је Србија - рекао је предсједник Србије.

Он је нагласио да нико ништа не потписује, нити је потписао, и неће да потпише, додајући да обмањују грађане.

-Али то је ваша политика - рекао је Вуцић и упитао ко им је дозволио да тако руше Србију. -У моје време није спаљено 35 црква и манастира, протерано 4.100 људи, него су неки други ћутали и нису предузимали ништа. Данас када смо вратли Косово у политичку арену, ви мислите да сте осрамотили парламент, а осрамотили сте себе, показали да сте насилници и дивљаци -рекао је Вучић, додајући да он неће нигде да побјегне.

Истакао је да ће чувати народ и Устав, и да онима којима до тога није стало, не треба да му држе придике и да су то неодговорни људи.

-Пустите их нека дивљају. Не дате да говорим, то је проблем. То је суштина? Не дате да вам одговорим. Срамота вас је од лажи које сте износили од бесмисла? Они би да бране, уместо српских земаља, српски пословник, јер је то за њих најважније. Ја немам проблем са тим. Ја ћу да прекинем, па им дајте да се јаве по пословнику, јер је за мене Србија важнија од пословника - рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана