Вучић: Нема сумње да без решавања косовског проблема Србија неће бити чланица ЕУ

Танјуг
Вучић: Нема сумње да без решавања косовског проблема Србија неће бити чланица ЕУ

Најважнија порука је показати да у Србији нема заштићених, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, коментаришући наводе Игора Јурића.

“Позивам надлежне државне органе да уради свој посао и тужилаштво да нам каже постоји ли тај политичар или не”, рекао је Вучић о наводиа Јурића да у Србији постоји политичар педофил.

Најважнија порука је показати да у Србији нема заштићених, а државни органи ће, према његовим речима, урадити све да се то утврди.

“Ако постоји, показаћемо да у Србији нема заштићених и да, без обзира да ли сте политичар, имате новца, физичку силу, не можете бити бахати и злостављати малолетну децу. То ми је далеко од схватања и људи треба да буду уверени да ће држава урадити све да се до истине дође”, каже.

Истиче да не жели да критикује било кога, па ни Јурића, већ да га треба питати зна ли нешто о овом случају или не.

“Мислим да је од пресудног значаја да заштитимо дете и да покажемо да заштићених нема, а политички трикови људе у Србији уопште не занимају”, рекао је Вучић.

“Трудио сам се, покушаћу и вечерас да говорим само као председник,а не као члан странке коју водим. За мене је ужасно да видим да је неко ко учествује у политичком животу нападнут. Држава је реаговала брзо, приведени су нападачи”, наводи предсједник.

“Трифуновић није особа са којом бисмо градили политичке савезе”, додаје председник и објашњава да то не значи да неко има право да му физички прети.

То је посљедица јер имамо један екстремни дио друштва, сматра предсједник.

“Али и ми морамо нешто да урадимо, зато сам ја пре два месеца престао да изговарам имена. То је један добар увод, а уверен сам да ће партија господина Трифуновића, али и многе друге, бити у пралааменту, и имаће прилику да своје ставове изнесу”, каже.

“Неки никада неће бити власт, неће људи неодоговрне људе. То што ти вичеш гласније ти ћеш доћи на власт - па нећеш”, објашњава предсједник.

Предсједник Србије је истакао да је у посљедњем кавратлу Србија имала 6,1 одсто, а тада није било ковида, иза су Турска, Кина.

Он је додао да ће Србија за годину и претећи Хрватску по БДП, док ће за плата бити потребно шест година

Шест дана раније, 4. јуна, биће исплаћени минималци, а сутра 1.350.000 људи добија 100 евра.

“Морамо да признамо да смо поражени 1999. године, али не говорим о неморлу оних који су нас напали”, каже и додаје да је 2010. пресуда Међународног суда правде донета, то све говори да смо у тешкој ситуацији.

“Успели смо да Србију држимо да буде угледна, да исуњава своје међународне обавезе”, каже и додаје да смо успели да у овим моментим водимо рачуна и о својим националним интересима.

“Ми мислимо да је то Србија, они да је то независно Косово”.

“Да ли сам велики оптимиста да ће се пронаћи неко компромисно решење - нисам”, додаје.

“Нема сумње да без решавања косовског проблема Србија неће бити чланица ЕУ”, каже и додаје да је то недвосмислена порука ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана