Вучић: Нека Загреб ради свој посао, Србија зна своје приоритете

Агенције
Вучић: Нека Загреб ради свој посао, Србија зна своје приоритете

Београд - Премијер Србије Александар Вучић поручио је вечерас да није заинтересован за изјаве из Загреба које се тичу европског пута Србије и нагласио да су то "њихова посла", а да је Београд учинио све да испуни оно што се од њега тражило.

"Ако хоће да отворе поглавље /23/ - хвала им. Ако неће, опет им хвала. Имамо ми много посла овде да урадимо. Настављамо реформе, морамо решити проблем предузећа у реструктурисању", рекао је Вучић на конференцији за новинаре након сједнице предсједништва Српске напредне странке чији је лидер.


Вучић је подвукао да су за Србију кључне ствари како да фискални дефицит спусти на један или 0,5 одсто да би у годинама које долазе кривуља јавног дуга могла да окрене на другу страну и да Србија постане лидер у привредном расту у региону и шире, а да је оно што Загреб чини "посао Загреба".

"Нека они раде свој посао. Када морам Србију да браним, ја реагујем, за све друго немам коментар. Као што видите, ја никада не коментаришем догађаје у Хрватској, не коментаришем то што им се распада Влада. Не коментаришем ни оно што се дешава у Македонији", рекао је Вучић.

Он је, поводом медијских спекулација да Владу Србије формирају странци, рекао да је Србија суверена и независна земља и да своју Владу формира сама.

"Упркос разним фонтанама жеља, ми сами одређујемо и ко ће бити у Влади и какви су циљеви нове Владе", поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана