Вучић не путује на Самит ЕУ

Г.С.
Вучић не путује на Самит ЕУ

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић обраћа се јавности након одлуке Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице

Избор Рашића, човјека који је добио мање од један одсто, као и Рада Трајковић, која је била на његовој листи, показује да они желе прогон, протјеривање и нестанак Срба на КиМ. И сада неколико ствари да кажем, прије званичног обраћања и састанка са Вархељијем, ако до тога уопште дође – рекао је Вучић

Предсједник додаје да је у питању један биједни антисрпски однос који је показала ЕУ, и да је ово што је урадио "терористички олош Аљбин Курти заслужило осуду".

– Ћутим мјесецима и годинама, трпим глупости од свих у региону и свијету. Тај терористички олош је требао да добије заслужену осуду Европске уније. Наравно није је добио. Добио је нешто што можда нико не може да разумије. И тако се стално понашају, не само да су прекршили норме Бриселског споразума, међународног јавног права и све демократске норме – рекао је предсједник Србије.

Вучић је истакао да је то у складу са интересима једне европске силе, које треба неко да проведе против Срба.

– Изабрали су најгори српски олош, са дна каце, Рашића и Раду Трајковић, не постоје гори, који ничије повјерење у Србији немају, али имају повјерење Аљбина Куртија и западних агентура. Мисле да ће тиме да нас уплаше. Нема проблема. Можете да уништите предсједника Србије, да организујете протесте у Србији, да ме убијете. Али за мене су Косово и Метохија највећа српска светиња, за мене је Србија светиња. Боље да ме нема, него да вам је предам у руке, и нећу вам је предати у руке. И зато нико из Србије неће бити у Тирани, а ви лијепо долазите, путујте авионом, причајте глупости и лупетајте, сви ви из Европе и Западног Балкана – рекао је он.

Предсједник је поручио да могу да "баљезгају о томе да је Србија крива", али да њега то не занима.

Вучић не иде у Тирану

Србија неће имати представника на предстојећем Самиту Европска унија – Западни Балкан, председник Србије Александар Вучић неће путовати у Тирану 6. децембра.

Послије одлуке (приштинског премијера) Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице, Европска унија је изашла са благим саопштењем, иако је Србија своје учешће на Самиту условила оштром осудом од стране Брисела – каже извор.

Из кабинета предсједника Србије је потврђена ова информација.

– Предсједник Вучић неће ићи у Тирану након срамотне реакције Европске уније – речено је Блицу у кабинету предсједника.

Вучић ће се, како се сазнаје, у наредних 48 сати обратити јавности овим поводом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана