Вучић: Не мислите ваљда да ћу рећи "Ангела, извини..."

Тањуг
Вучић: Не мислите ваљда да ћу рећи "Ангела, извини..."

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да неће мењати спољну политичку агенду због коронавируса.

"Не мислите ваљда да ћу рећи: "Ангела, извини. . . ", рекао је Вучић на прес конференцији на питање да ли ће рестрикције које су на снази у разним земљама "мењати" план његових најављених посјета. 

Вучић је рекао да му то не пада на памет, и да ће свуда ићи на најнормалнији начин. 

"Замислите да, од толико важних проблема које има Србија, назовем канцеларку Ангелу Меркел и кажем „не могу доћи, уплашио сам се вируса", да ми је мало важније здравље од интереса грађана. Нећу мењати ништа", подвукао је он.

Казао је да неће мјењати ништа, да ће ићи у Кину, ако не буде одложена конференција „Појас и пут", која је планирана између 15. И 18.априла, због чега неће учествовати у финишу предизборне кампање. 

"Ићи ћу, јер је то интерес моје земље. Ићи ћу и у Русију, И сада у Вашингтон. Понашаћу се најнормалније у смислу тих здравствених ствари", нагласио је он. 

Вучић је рекао да не разумије људе који имају ту врсту потребе који кажу да има хиљаде мртвих у поплавама, два мртва на Инфективној клиници, или не знам где. 

"То нема смисла и ужасно говори о тим људима"; казао је он. 

Вучић је указао да је присутан и директор Инфективне клинике, који је потврдио да су до сада сви налази били негативни. 

„Само да имате у виду колико неко лаже, на бога не мисли", закључио је он. 

У Србији због коронавируса неће бити одложени велики скупови и утакмице, нити избори, додао је Вучић и нагласио да Србија неће затварати границе.

Вучић је на конференцији за новинаре, упитан да ли ће због ширења коронавируса бити отказани велики догађаји, попут предизборних скупова, рекао да "неће бити отказани избори", као ни велики скупови и утакмице, а да се једино размишља о великим догађајима на које долазе људи из иностранства.

"Једино размишљамо шта ћемо са Београдским маратоном (који се одржава у априлу), али и о томе ћемо донети одлуку на време", рекао је Вучић на конференцији након састанка са представницима свих надлежних. 

Вучић је истакао и да Србија неће затварати границе јер се вирус не може зауставити на тај начин.

"Све ће се одржавати, људи могу да иду слободно на стадионе, у хале, да нормално живе своје животе", рекао је Вучић.

Упитан да ли Србија има припремљена медицинска средства и опрему, попут маски и лијекова, Вучић је рекао да "свега има потпуно довољно".

"Наручиваћемо, али немамо проблем ни са чим тренутно, све што је потребно имамо, а најважнији су нам сапуни", рекао је Вучић, који је, на констатацију присутних лекара који су се такође обраћали на конференцији, прецизирао да је боље користити обичан, а не течни сапун.

Он је додао и да ће две српске компаније из Горњег Милановца и Београда убрзати производњу заштитне опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана