Вучић: Не искључујем могућност да Београд буде у карантину

Танјуг
Вучић: Не искључујем могућност да Београд буде у карантину

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић није вечерас искључио могућност да ће Београд бити стављен у карантин.

“Не бих искључио примену предлога доктора Предрага Кона - евентуално стављање Београда као жаришта у карантин”, рекао је Вучић за РТС.

Он је рекао да се сваког дана прате бројеви, проценат тестираних и заражених и оних који долазе са симптомима.

“Ту одуку ћемо донети брзо и ефикасно”, рекао је Вучић.

Он је навео да не мора да значи да ће та одлука бити саопштена грађанима 48 сати прије него што буде ступила на снагу.

“Не мора да буде објављено 48 сати раније, не мислим да је то бог зна какав проблем, да ће да траје дуго”, рекао је Вучић.

Упитан колико дуго би тај карантин трајао, Вучић је рекао да не може да говори о одлукама које још увијек нису ни донијете.

На питање да ли ће грађани моћи да проведу Ускрс у кругу шире породице, Вучић је рекао да свакако то неће бити могуће.

Предсједник Србије изјавио је да постоје неке повољне вијести, наводећи да посљедњи тестови показују боље проценте у Ваљеву.

Вучић је, у емисији Упитник на РТС-у, казао да то ништа не значи али указује да се иде бољим правцем после више смртних случајева.

Рекао је и да је Ћуприја нестсо мирнија, такође и Ниш за нијансу.

Вучић је казао да су све прве инфекције увезене, како онај случаје у Ваљеву, Ћуприји, Кикинди, Нишу.

„Све Милано, Лугано. Имате случај доброг човека из Краљева који је дошао из Холандије, који је мислио да је лак И да ће моћи да издржи, али није, преминуо је у Крагујевцу. Све што смо добили у Београду су почетно били случајеви увежени, највише из Италије”, истакао је он.

Вучић: Ако сам неког узнемирио,зао ми је, живот је приоритет

Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас да не види шта је у његовој изјави о могућем увођењу карантиНа од 24 сата било узнемирујуће, јер се, понавља, свака мера и одлука доноси да би се сачували животи људи.

“Не мислим да смо далеко или близу те одлуке. Процењујемо на дневним нивоу, пре свега то раде лекари. Струка ће да предложи, а ми ћемо да донесемо одлуку”, рекао је Вучић за РТС.

Како каже, не зна шта је у његовој изјави могло да узнемири јавност, додајући да је сам узнемирен сваке ноћи када види колико људи умре и сваког дана када види колико заражених има.

Предсједник је поручио да су све мјере донете да би се сачували животи људи и да не бисмо имали више преминулих.

“Ако мере за чување живота некога чине узнемиреним, жао ми је због тога, али ће живот има приоритет. Живот сваког човека”, рекао је Вучић.

Он је подсјетио да у његовом случају, ни када је био премијер, ни данас, ништа није “умешено па обешено”, односно да се суочавао са бројним проблемима, од економских, преко поплава, до ових данас.

“Не бирају људи на овакве функције оне који ће да се плаше, већ оне који ће да доносе одлуке. Више волим да нас нападају и критикују, али да то могу јер смо им шацували животе” рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана