Вучић мандатар за састав нове владе Србије

РТС
Вучић мандатар за састав нове владе Србије

Београд - Предсједник Србије Томислав Николић поверио је мандат за састав нове владе лидеру СНС-а Александру Вучићу. Обећао сам да ћу радити вредно и поштено и доносити добре одлуке за нашу Србију, истакао је Вучић.

Томислав Николић је честитао Александру Вучићу на оствареним изборним резултатима и истакао да се са лидером СНС-а договорио да тијесно сарађују у доношењу одлука које неће бити популарне.

"Искрено честитам Вучићу на оствареном резултату, одлучио сам да обавестим скупштину да сам Вучићу поверио мандат, али искрено не био му у кожи, јер се Србија налази у искушењу. Победа, радост и весеље завршени су даном када су побројани резултати - данас почиње велика одговорност и рад под сталном лупом јавности, а многи ће тражити и чекати грешке владе", рекао је Николић новинарима.

Нагласио је да је сигуран да влада Србије неће правити грешке, већ да ће доносити важне одлуке.

"Договорили смо се да поделимо одговорност, влада и председник ће тесно сарађивати. Радићемо тимски посебно у одлукама које неће бити популарне", рекао је Николић.

Мандатар за састав владе Александар Вучић је нагласио да ће у наредне три или четири године, колико ће влада да траје, од Србије направити здраву и пристојну државу. "Обећао сам да ћу радити вредно и поштено и доносити добре одлуке за нашу Србију", рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, тешко да је неко добио у тежим околностима такав мандат, посебно послије лоших одлука из 2007. и 2009. године, због којих је у држави висок дефицит и не функционише економија.

Уз напомену да је то влада која је састављена у најкраћем року, Вучић је захвалио предсједнику Николићу што му је повјерио мандат.

Вучић је додао да Србија улази у тешке и озбиљне реформе јер ће се радити за слиједеће генерације, а не за слиједеће изборе.

"За мене лично је ово велики дан", рекао је Вучић.

Изненађења у саставу владе

Мандатар Александар Вучић је рекао да ће састав његовог кабинета бити познат до 19 часова 27. априла.

Поновио је да ће рокови које је раније најавио бити поштовани, те да ће састав његовог кабинета, односно имена министара бити позната 27. априла и то до 19 часова.

Влада ће, додао је, имати између 17 и 19 министарстава, како је раније обећано, а Социјалистичка партија Србије, као и Савез војвођанских Мађара биће дио те владе, о чему ће коалициони споразум бити потписан највјероватније 26. априла.

У влади ће, такође, како је рекао, бити доста нестраначких личности, експерата за поједине области, иако, како је поменуо, неки у опозицији ту намјеру називају "експертским кретенизмом".

Биће великих изненађена у саставу владе, примјетио је Вучић, истовремено увјерен да ће да грађани бити задовољни радом те нове владе. 

Александар Вучић је претходно био на консултацијама код предсједника Николића у згради на Андрићевом вијенцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана