Вучић, Ларше: Економска сарадња београда и париза биљежи одличне резултате

Срна
Вучић, Ларше: Економска сарадња београда и париза биљежи одличне резултате

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Сената Француске Жерар Ларше сагласили су се данас да се односи двије земље интензивно развијају и да економска сарадња биљежи одличне резултате.

Током разговора са Ларшеом о унапређењу српско-француске сарадње, ситуацији у региону и европском путу Србије, Вучић је истакао да је Француска један од најзначајнијих политичких и економских партнера Србије, са којом је везују пријатељство и историјска блискост, саопштила је прес-служба предсјдника Србије.

"Нашу привредну сарадњу карактеришу све већа трговинска размена роба и услуга, као и значајна улагања француских компанија у српску привреду, која су проширена на реализацију капиталних инфраструктурних пројеката, од којих неки имају статус пројеката од националног значаја", навео је Вучић.

Он је изразио очекивање да ће се у наредном периоду реализовати нове француске инвестиције у Србији и захвалио Француској на подршци коју пружа Србији на европском путу.

Вучић је упознао Ларшеа о развоју ситуације на Косову и Метохији и напоменуо да Београд остаје посвећен дијалогу као једином механизму за проналажење компромисног рјешења, као и одржавању мира и стабилности у региону.

"Ценимо активан приступ Француске и очекујемо разумевање за наш став да се примене сви постојећи споразуми, а, пре свега, део који се односи на формирање заједнице српских општина, што је од кључног значаја за безбедност и нормалан живот српске заједнице на Косову и Метохији", истакао је Вучић.

Саговорници су се сагласили да се односи двије земље интензивно развијају и да економска сарадња биљежи одличне резултате.

Ларше је рекао да је евидентно да се искрено пријатељство и повјерење, које су међусобно изградили предсједници Емануел Макрон и Александар Вучић, претаче у стратешко партнерство двије земље.

Он је нагласио да европски пут Србије нема алтернативу и изразио спремност Француске да се убрза динамика прикључења Србије ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана